Tips på extrajobb för studenter

Tips på extrajobb för studenter

28 september, 2021 Av av fckfrb

När studentexamen är avklarad finns det väldigt många ungdomar som vill hitta ett jobb och komma in i arbetslivet. För många kan det vara ett extrajobb vid sidan om studier som gäller i första hand. Många lever i tron att det ska vara enkelt att hitta ett sådant, men ibland kan det visa sig svårt att hitta något, främst på grund av att många jobb kräver en mer omfattande utbildning, och att konkurrensen om jobben är stor. Det underlättar att ha kontakter genom vilka det går att få in en fot på arbetsmarknaden. Det är dock inte det enda sättet att hitta något. Det gäller bara att veta vart man bör börja titta.

Inte bara Platsbanken som gäller

Det finns många som tror att alla jobb kommer ut på Platsbanken, som ju drivs av Arbetsförmedlingen. Visst kommer det ut många jobb där varje månad, men långt ifrån alla arbetstillfällen blir utlysta där. Det är naturligtvis en god idé för alla studenter att ta en titt där, men det gäller att leta på fler platser. På Platsbanken är konkurrensen om jobben stor, och många av de jobb som annonseras kräver lång utbildning eller erfarenhet. Det finns däremot webbsidor och tjänster som enbart presenterar jobb som passar studenter.

Hitta allt från extrajobb till traineeprogram

Om du är på jakt efter ett studentjobb är det en god idé att ta en titt på Meet a Student som meddelar att de har Sveriges största jobbsida för studenter. Alla de jobb som finns här är lämpliga för just studenter. Det innebär att det inte krävs år av erfarenhet eller långa högskoleutbildningar för att kunna bli anställd. Här kan du hitta alla typer av jobb, oavsett om du vill ha ett extrajobb där du kan arbeta några timmar varje vecka, eller om du är på jakt efter ett heltidsjobb att kombinera med deltidsstudier. Du kan även hitta intressanta traineeprogram, som kan hjälpa dig att få fart på karriären. Det är enkelt att komma i gång med jobbsökandet eftersom du kan ladda upp ditt CV på sidan och hantera din egen profil online. Något som gör denna jobbportal unik är att du kan få kontakt med representanter för företagen via chat direkt i portalen. Det gör att du snabbt kan få svar på de frågor du kan tänkas ha om tjänsten eller företaget. Förutom att hitta och söka studentjobb på webbsidan kan du även få tillgång till studentrabatter, vilket naturligtvis är fördelaktigt. Som student är du förmodligen mån om att spara där du kan, och då är rabatter på produkter och tjänster alltid välkomna.

Hitta allt från extrajobb till traineeprogram

Bli medlem på LinkedIn

Om du vill ha ytterligare en plats där du kan hitta och söka jobb, är det en god idé att bli medlem på LinkedIn. Det är en social plattform inriktad på karriär och jobb. Där kan du bygga upp ett nätverk av kontakter som i sin tur kan göra det lättare för dig att hitta ett extrajobb eller rentav ett heltidsjobb. Du kan också hitta jobbannonser direkt i appen eller på webbsidan. Även om LinkedIn inte alls fokuserar på just studenter och extrajobb, så är det bra att börja tidigt med att bygga ett karriärnätverk. Det kan du ha nytta av senare, när du är färdig med dina studier och är på jakt efter ett annat arbete. Om du har tur kan även studentjobbet finnas där, även om chansen kanske inte är fullt lika stor som om du söker jobb via Meet a Student. Det är alltid en god idé att hålla ögonen öppna och vara aktiv på så många sidor som möjligt. På så sätt ökar chansen att du snabbt ska hitta ett extrajobb som passar dig.