Segla med besättning

30 juli, 2021 Av av fckfrb

Segla med besättning

Det finns olika sätt att uppleva världen. Man kan resa på charterresa och njuta av sol och bad, man kan åka med på ett kryssningsfartyg och varva några timmar på däck med bufféer och fester, eller så kan man segla. Det sistnämnda är verkligen en upplevelse, och allt fler får upp ögonen för hur fantastiskt det kan vara att segla med besättning.

Inget behov av egen segelbåt

När man pratar om att segla med besättning tänker nog de flesta automatiskt att det krävs en egen segelbåt för att kunna genomföra detta. Så är dock inte alls fallet. Det finns företag som erbjuder seglingar över havet som du kan följa med på. Eftersom det finns en skicklig besättning på segelbåten kan du njuta av härliga dagar till havs. Besättningen tar hand om matlagning och ser till att du kan njuta av god mat och dryck under seglatsens alla dagar. Du får dessutom möjlighet att se helt nya platser varje dag. Fördelen med att segla är att båtarna tar sig fram där vanliga kryssningsfartyg inte kommer fram. Det gör att du kan få se lugnare och mer avskilda platser som inte är så exploaterade. Detta uppskattas väldigt mycket av många.

Många olika destinationer

Om du bestämmer dig för att du vill följa med på en resa där man seglar med besättning, finns det gott om olika destinationer att välja mellan. Segla i Kroatien, Segla i Grekland, Segla i Italien, Segla i Karibien. Det finns resor som tar dig till Italien, där du kan uppleva de italienska öarna och havet utanför den italienska kusten. Det finns väldigt många som kan vittna om hur vackert det är utanför Korsika och Sardinien. Ett annat populärt resmål med segelbåt är Karibien. Ombord på en stor katamaran får du uppleva vackra farvatten medan du njuter av all service som besättningen på segelbåten erbjuder. Njut av vackra korallrev och fascinerande vulkanöar medan du äter fantastiskt god mat.

Segla med besättning i Sverige

Det är inget måste att bege sig utomlands för att kunna segla med besättning. Det finns även resor inrikes i Sverige som det går utmärkt att följa med på. Det är lätt att glömma bort att den svenska skärgården är mycket vacker, men det får du snabbt se med egna ögon om du ger dig ut på en seglats längs västkusten. I knappt en vecka får du segla runt bland öarna i den svenska skärgården, och även här kan du avnjuta god mat och bra service. Att segla med besättning har definitivt många fördelar även om du väljer att hålla dig hemma i Sverige.

Andra platser i Europa

Vi har redan konstaterat att många väljer att följa med på en seglats i italienska farvatten. Det finns även andra destinationer i Europa som lockar. Många väljer till exempel att följa med segelbåtar ut i den grekiska övärlden som har väldigt mycket att erbjuda. Ombord på en stor segelbåt med kunnig besättning kan du ta del av fascinerande historia och vackra platser utanför Greklands omtyckta kust. De flesta vet att det finns gott om omtyckta grekiska öar, och när du seglar får du uppleva nya platser dagligen.