Medlem i Unionen

Om du funderar på att gå med i facket är Unionen i många fall ett bra val, eftersom detta är Sveriges största fackförbund, som dessutom passar många. Men vad får man egentligen som medlem i Unionen? Detta ska vi försöka reda ut i denna artikel.

>> Bli medlem i fackförbundet Unionen. – Just nu Gratis medlemsskap i 3 månader!.

Detta får varje medlem i Unionen:

Gratis fackavgift under de 3 första månaderna

Detta gäller när man blir medlem i Unionen, så det är alltså dina första 3 medlemsavgifter du slipper.

Rådgivning samt stöd

Allt som rör din anställning och arbetssituation kan nämligen facket hjälpa dig med. Detta gäller oavsett du bara behöver fråga något, behöver hjälp vid en tvist eller förhandling, eller något annat. På Unionen är man dessutom experter på allt som rör dessa områden, något de flesta anställda förstås inte är, så även ur denna synpunkt är det bättre att ta hjälp av dem än att försöka sig på saker själv.

unionen

Inkomstförsäkring

Detta kan man förvisso även teckna på egen hand numera, men för alla medlemmar i Unionen ingår detta med automatik i medlemsavgiften. Du behöver därför inte teckna en inkomstförsäkring separat. Inkomstförsäkringen hjälper dig som har en lite högre inkomst att få ut mer pengar om du skulle bli arbetslös, och ger dig därför ökad säkerhet om något tråkigt händer gällande din anställning.

Hjälp med lönelägen

Unionen har koll på löner i branschen du jobbar, något som det också kan vara svårt att få koll på, på egen hand. Därför kan Unionen i mycket stor utsträckning hjälpa dig på olika vis när det blir dags för löneförhandling.

Hjälp med att vidareutbilda dig

Unionen vill nämligen att medlemmarna ska vara välutbildade, och hjälper dig därför med att hålla dig ajour med förändringar i din bransch, och kan även hjälpa till med att skicka dig på olika kurser, seminarier och liknande, som rör ditt arbete eller den bransch du jobbar i.

Förmåner

Framför allt bör de olika försäkringar som man kan ta del av som medlem i Unionen nämnas. Du får nämligen stora rabatter på försäkringar som sjukförsäkring, diagnosförsäkring, livförsäkring, olycksfallsförsäkring och liknande via ditt medlemsskap. Förvisso är det frivilligt att teckna dessa försäkringar, så du måste inte göra detta om du inte vill, men även försäkringar av det här slaget innebär en extra trygghet för dig själv, precis som inkomstförsäkringen, och är därför att rekommendera i väldigt många fall.

Recension:

Medlem i Unionen
Betygsatt av: Fackförbund.org
Betyg: 4.7/5

Information

Bland annat har Unionen mycket bra och användbar information på sin hemsida, men de ger även ut en medlemstidning till medlemmarna, som många tycker är väldigt informativ och intressant. Denna får du med automatik som medlem i Unionen.

>> Bli medlem i fackförbundet Unionen. – Just nu Gratis medlemsskap i 3 månader!.