Information om CFD (contract for difference)

20 april, 2021 Av av fckfrb

Information om CFD - contract for difference

Du kanske någon gång i ditt liv har hört talas om ”contract for difference”, eller CFD, som är en förkortning? Men du kanske inte har någon aning om vad CFD är för något? I denna artikel kommer du att få all information du behöver om CFD.

Detta är CFD

Enkelt beskrivet är CFD en typ av derivatprodukt vilket gör att du kan göra en vinst genom att själv spekulera om priserna kommer att sjunka eller stiga på globala finansiella marknader, det kan vara bland annat, index, valutor, aktier och räntepapper. Det finns en del fördelar med att handla med CFD, bland annat kan du handla med säkerhetskrav och du kan sälja igen om du märker att priset sjunker, men du kan också köpa om du märker att priset stiger.

Men vad är då säkerhetskrav? CFD är något som kallas för hävstångsprodukter, detta innebär att du endast kommer behöva sätta in en låg procentandel av de totala värdet för att få öppna en position, detta kallas för att du handlar med säkerhetskrav. Genom att handla med säkerhetskrav kan dina förluster fördubblas men även dina vinster, så det är upp till dig hur du vill göra. Det kan verka väldigt krångligt och svårt att förstå men om du lär dig mer om CFD kommer detta vara väldigt enkelt att förstå. Om du vill lära dig mer om CFD kan vi rekommendera dig att besöka cfdinfo.se som är en bra informationssida om contract for difference.

Att handla med CFD

Att handla med CFD och kostnader

Att handla med CFD innebär inte att du handlar den underliggande tillgången, det kan bland annat vara: valutapar, fysisk aktie och råvara. När du handlar med CFD måste du betala något som kallas för spread, vilket är den skillnad som uppstår mellan köp- och säljpris. När du väl väljer att öppna en köpposition kommer du att använda det pris som anges och när du väl stänger köppositionen kommer du att använda säljpriset. Det finns även något som kallas för innehavskostnader. Innehavskostnader innebär att vid slutet av handelsdagen kan positioner som du har öppna på ditt konto, komma att bli föremål för en avgift, detta kallas för innehavskostnader. Beroende på om du säljer eller köper kan innehavskostnaden vara negativ eller positiv.

Sammanfattning

Du kanske någon gång i ditt liv har hört talas om CFD, men du kanske inte vet vad det är för någonting? CFD är enkelt förklarat en typ av derivatprodukt. En derivatprodukt innebär att du kan göra en vinst genom att du själv spekulerar om priser kommer att sjunka eller stiga på globala finansiella marknader. Det finns ganska många fördelar med att handla med CFD eller ”contract of difference” som det egentligen heter, du kan bland annat handla med säkerhetskrav och du kan välja att sälja igen om du upptäcker att priset sjunker, du kan självklart även köpa om du skulle märka att priset stiger. När du handlar med CFD innebär inte det att du handlar med den underliggande tillgången, det kan vara saker som, råvara, fysisk aktie och valutapar. När du handlar med CFD måste du även betala vissa kostnader bland annat något som kallas för spread och innehavskostnader.