Digital tidrapportering

Digital tidrapportering

29 november, 2021 Av av fckfrb

Har du ett eget städföretag och har behov av en mer effektiv tidsrapportering? Då kan du ta hjälp av appen Flowi som gör tidsrapporteringen betydligt enklare och mer effektiv. Dokumentera på några få sekunder vilken typ av arbete som utförts och hur lång tid det tagit. Slipp att hålla allt i huvudet eller riskera att tappa bort anteckningsblocket eller pennan. Med en app i mobilen har du allt samlat på ett och samma ställe.

Varför tidsrapportering i en app?

När man arbetar inom städbranschen utför man många olika typer av städuppdrag på en och samma dag. Det gör att man måste hålla koll på hur lång tid olika uppdrag tar för att kunna fakturera korrekt belopp. Att försöka hålla allt i huvudet är omöjligt och det är mycket lätt att minnas fel, vilket ökar risken för att misstag görs. För att lättare kunna dokumentera rätt arbetstider är det fördelaktigt att använda sig av appen Flowi. Med hjälp av den behöver man inte hålla koll på papper och penna eller hålla allt i huvudet. Med endast mobiltelefonen till hjälp kan man snabbt och enkelt skriva in sina arbetade timmar. Är man på språng kan man till och med tala in dokumenteringen i appen för att slippa lägga tid på att knappa in informationen.

Varför tidsrapportering i en app?

Rätt tid – rätt belopp

När en kund är intresserad av att anlita ditt städföretag kommer den troligtvis att först få en offert på arbetet som ska utföras. I offerten ska det bland annat framgå hur lång tid uppdraget kommer att ta och vad det kommer att kosta. När du utfärdar en offert är det mycket viktigt att du har god kunskap om hur lång tid olika projekt tar så att du kan ange rätt tid. Om du skulle råka ange fel tid i offerten finns det risk för att dina kunder tycker du framstår som oseriös eller amatöraktig, vilket du vill undvika.

Efter att arbetet är klart och fakturan ska utfärdas bör beloppet och arbetstiden stämma överens med vad du angav i offerten. Skulle du råkat ha angett för lite tid i offerten kan du antingen välja att efterfakturera kunden för den extra arbetskostnaden eller bjuda kunden på det. Det bästa är att ta ansvar för misstaget genom att bjuda kunden på den extra arbetstiden och göra rätt på nästa offert, annars riskerar du att få dåligt omdöme. Använd med fördel appen Flowi för att både få koll över hur lång tid olika projekt tar att utföra samt för att snabbt och enkelt utfärda en faktura direkt i appen.

Ge dina anställda en arbetstelefon

Om du har anställda inom ditt städföretag gör du rätt i att ge dem en arbetstelefon där de ska installera Flowi. Då säkerställer du att de anställda får rätt betalt för uppdragen de utfört om de arbetar med provisionsbaserad lön. Dessutom får du koll på om de utför uppdragen på den tiden som är angiven i offerten eller om det diffar mycket mellan tiderna. Därmed kan fusk, slarv och lathet upptäckas lättare och ditt företag blir därför mer pålitligt och professionellt både för dina anställda och dina kunder.